Cursus KYNOLOGIE

Onze cursus telt een 20-tal hoofdstukken en omvat een syllabus van meer dan 500 pagina’s in kleur. De lessen zijn rijkelijk geïllustreerd met meer dan 1.000 tekeningen en animaties om de materie te verduidelijken.

Alle lessen zijn online beschikbaar. Via video worden alle onderwerpen in detail uitgelegd. U kan de lessen zoveel bekijken als u maar wil. Je kan ook doorscrollen om een stukje te herbekijken zonder de hele les opnieuw te volgen.

Je kan online inschrijven op onze cursus. Nadat je ingeschreven bent ontvang je de syllabus per post.

Via e-mail ontvang je naast de factuur ook de login en het paswoord naar de online lessen.

De kostprijs van de cursus bedraagt 345 euro.
(inclusief BTW en verzendkosten)

Hoofdstuk 1 Anatomie van de hond

 

In dit hoofdstuk bespreken we onder andere het volledig skelet van de hond, hoe het is opgebouwd en welke de functies zijn van de verschillende onderdelen. Samen met het skelet nemen we ook een kijkje naar de spieren van de hond.

Het tweede deel van dit hoofdstuk bestudeert de bouw van de hond. Naast de algemene begrippen komen ook onderwerpen zoals hoekingen en gewrichten uitgebreid aan bod.

Tenslotte eindigen dit hoofdstuk met de studie van het gebit van de hond.

Hoofdstuk 2 Fysiologie van de hond

 

De fysiologie is de studie van hoe alles werkt binnenin een hond. Het is de wetenschap die de levensverrichtingen van de organismen bestudeert.

Het hoofdstuk bestaat uit ene gedetailleerde studie van de bloedomloop, de spijsvertering, de ademhaling, het zenuwstelsel, de zintuigen, het hormonenstelsel, het uitscheidingsstelsel en wellicht het minst gekende lymfevatenstelsel.

Hoofdstuk 3 Genetica

 

Dit hoofdstuk belangt elke fokker aan, het kan de fokkers helpen om gerichte combinaties te maken met het oog op gezonde pupjes met een goed karakter.

We beginnen het hoofdstuk met een aantal belangrijke basisbegrippen zoals DNA, genen, dominantie etc.

In het tweede deel komen alle vormen van overerving uitvoering aan bod.

Genetica is nu eenmaal niet de eenvoudigste materie, maar ik denk dat we erin geslaagd zijn deze op een overzichtelijke en visuele manier over te brengen.